Du Store Alpakka

Vill du sticka något som kan hålla dig extra varm? Eller något som kan hålla i många år eftersom det inte behöver tvättas? Då ska du välja garn från Du Store Alpakka. Det stora norska företaget är specialist på handstickningsgarn tillverkat av alpackafiber.

En alpacka är ett sällsynt kamelliknande djur som lever högt upp i Anderna i Sydamerika och vars hår är en av världens mest exklusiva fibrer som med andra ord gör ullen tre gånger varmare än vanlig ull.

Kläder av dessa fibrer var mycket populära bland inkakungarna i Peru och det sägs att alpackakläder bara var till för de utvalda eller tilldelades personer som hade gjort något extraordinärt för landet. Du Store Alpakka levererar därför ett brett urval av garn i otroligt hög kvalitet.

Your choice:
Reset all filters
Spara upp till 30 %
Materiale_227: 40% Fineste alpaca / 40% Merinoull / 20% Nylon
77.95 SEK
0 anmeldelser
Spara upp till 30 %
Materiale_227: 40% Alpaca / 40% Merinoull / 20% Nylon
77.95 SEK
0 anmeldelser
Spara upp till 30 %
Materiale_227: 100% Fineste alpaca
99.00 SEK
0 anmeldelser
Spara upp till 32 %
Materiale_227: 60% Fineste Alpaca / 40% Ren fin ull
83.95 SEK
0 anmeldelser
Spara upp till 32 %
Materiale_227: 50% Alpaca / 30% Merinoull / 20% Donegal
83.95 SEK
0 anmeldelser
Spara upp till 29 %
Materiale_227: 70% Baby alpaca / 17% Akryl / 13% Polyamid
109.00 SEK
0 anmeldelser
Spara upp till 32 %
Materiale_227: 50% Alpaca / 30% Merinoull / 20% Donegal
83.95 SEK
0 anmeldelser
Materiale_227: 78% Suri-alpaca / 22% Nylon
49.95 SEK
0 anmeldelser

Brett kvalitets- och färgområde

Hos LindeHobby hittar du detta lyxalpackagarn från Du Store Alpakka i många olika kvaliteter och färger. Som du kan se i urvalet nedan kan du välja mellan bland annat 100% alpacka, babyalpacka och silke- samt suri-alpacka och alla dessa typer komma i alla möjliga slags färger. Dessutom kan du välja garn med glitter i, det så kallade Du Store Alpakka Bling Effect-garnet, och på så sätt kan du alltså sätta lite mer bling på vardagen genom att exempelvis använda garnet som en detalj på en kant. Du Store Alpakka levererar därför både garn av ren alpacka, men också blandat garn i en mängd olika färger, så det finns något för varje projekt och för varje smak.

Få kläder som håller i många år

Kläder av alpacka behöver inte tvättas eftersom garnet innehåller mycket svavel, det betyder att det kan rengöra sig själv genom att luftas. Kläderna blir alltså inte slitna i tvätten och kan därför hålla i många år. Dessutom har giktpatienter och andra med dåliga leder nytta av just alpacka som dessutom inte innehåller ullfett eller lanolin som vissa personer är allergiska mot.

Genom att klicka dig in på de olika typerna av garn får du mer information om de olika kvaliteterna och vilka stickor som är fördelaktiga att använda. Dessutom kan du också se exakt färgutbud och hitta riktigt bra inspiration för vad de olika typerna kan användas till samt hur de olika kvaliteterna kan kombineras. En sak är helt säker: alpackagarn tillverkat av Du Store Alpakka är ett av de mjukaste materialen du kan få!

Säker handel som stödjer ett bra ändamål

Varje gång du köper garn från Du Store Alpakka stödjer du automatiskt Mirasolskolan i Peru och hjälper därmed till att ge skolgång för de fattiga barnen i Anderna. Håll dig uppdaterad om LindeHobbys nyheter genom att följa oss på Facebook eller registrera dig för vårt nyhetsbrev. Se det breda utbudet av lyxgarn när det passar dig, beställ och få det levererat till din dörr!