Stickmönster

Välkommen till vårt enorma utbud av gratis stickmönster. På denna sida kan du hitta precis det mönster du behöver till ditt nya stickprojekt. Hos Lindehobby erbjuder vi massor av olika stickmönster till både bebis, barn, dam och herr. Dessutom har vi mönster på inredning, väskor, djur & leksaker och mycket mer.

De många olika stickmönstren innebär att du garanterat kommer hitta ett mönster som passar till din nivå, behov och smak. Du kan i översikten här nedan klicka in dig på de olika mönsterkategorierna och utforska vår stora stickvärld.

Alla mönstren är gratis och digitala och kräver därför inte beställning eller frakt.
Mönstren laddas ner direkt från webbshoppen. Klicka bara på produkten och tryck på den stora blå länken för att ladda ner gratis.

Vi lägger löpande till flera nya gratismönster.

Ha en riktigt trevlig stickstund :-)


Se våra gratis virkmönster här.

0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
Pris från
184.00 SEK
247.60 SEK
Du sparar: 63.60 SEK
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser

Ett enormt utbud av gratis stickmönster

Vill du sticka något härligt och varmt till dig själv? Behöver du en perfekt present till någon du ska besöka? Eller älskar du att sticka kläder eller filtar till de yngsta i familjen? Oavsett om du vill sticka det ena eller det andra så hittar du garanterat ett mönster är på sidan som du snabbt och lätt kan komma igång med.

Vi har ett enormt utbud av gratis stickmönster på kläder till dam, herr, bebis och barn. Dessutom har vi ett hav av interiörmönster, sjalmönster och mönster på djur & leksaker samt till husdjur.

När du hittar det helt rätta mönstret klickar du bara dig in på det. Här kan du enkelt och gratis ladda ner mönstret. Det kommer också framgå vilket garn och vilken sticka som används till projektet. Du kommer alltså få all den hjälp du behöver för att komma igång med ditt nya stickprojekt.

Bland vårt utbud av stickmönster hittar du mönster från många stora märken. Vi har ett enormt utbud av gratismönster från DROPS och här hittar du allt från mönster på kläder, sjalar och hårband till leksaker, filtar och rengöringstrasor. Hos oss kan du köpa alla DROPS-garner och på så sätt snabbt komma igång med ditt nya mönster från DROPS.

Vi har också många populära mönster från Mayflower, Du Store Alpakka och Dale Garn, och vi erbjuder likaså de garner du behöver till just ditt mönster. Om du gillar att sticka barnkläder så borde du kolla in våra mönster från Go Handmade. Här hittar du de sötaste och finaste stickmönstren till bebis. Vi har självklart också många fler mönster från andra kända märken, inklusive Manos del Uruguay, Järbo, Istex, Onion och Hjertegarn.

De sötaste stickmönstren till bebis

Är en liten knorr på väg in i familjen eller vänkretsen? Och behöver du den perfekta presenten till föräldraledigheten eller dopet för föräldrarna och barnet? Då är hemmastickat alltid uppskattat.

Här på sidan kan du hitta massor av snygga och gratis mönster till baby. I utbudet hittar du både snygga bebisfiltar, vantar, mössor, sockor och skor. Dessutom hittar du de finaste kläderna, inklusive bland annat klänningar, cardigans, sparkdräkter, byxor, lös krage och söta bebisset. Oavsett om den bebisen du stickar till är en sommar- eller vinterbebis så kommer du hitta precis de bebiskläder som passar till årstiden i utbudet.

Om du inte har en redan utarbetad tanke om vad du gärna vill sticka så kan du garanterat hitta inspirationen bland våra snygga bebismönster. En sak är i alla fall säker: de många bebismönstren är otroligt sockersöta!

Mönster till dam - en ocean av möjligheter

Vi ljuger verkligen inte när vi säger att vi har ett enormt utbud av gratis stickmönster till dam. För det har vi verkligen. Möjligheterna för damstickat är riktigt många: toppar, tröjor, koftor, tjocktröjor, cardigans, västar/slipovers och så vidare.

Om du vill komma igång med att sticka något snyggt, mjukt och varmt till dig själv eller någon du tycker om så har du hamnat på rätt plats. Du kan nämligen här hitta inspiration till ditt nästa stickprojekt till dam och undersöka vilket mönster som passar dig och din stil.

Vi har både stickmönster som är perfekta till sommaren som sommartröjor, toppar och shorts. Utöver det har vi mönster till hösten och vintern. Här hittar du bland annat varma tjocktröjor, halsdukar, vantar och pannband. Vi har också massor av stickmönster på poncho och sjalar, och här kan du välja mellan olika färger och sticktekniker. Under våra dammönster kan du också hitta många snygga mönster på stickade strumpor och tofflor samt på fina hårsnoddar.

Vacker och hemstickad interiör

Är du nybörjare inom stickvärlden så är det perfekta nybörjarprojektet helt klart stickade rengöringstrasor. Här kan du öva dig i olika tekniker och faktiskt producera något användbart på samma gång.

Hemstickad interiör har verkligen blivit populärt. Därför erbjuder vi dig också en ocean av gratis interiörmönster på bland annat filtar, handdukar, grytlappar, sittunderlag, kuddfodral, mattor och självklart rengöringstrasor och disktrasor. Både nybörjare och erfarna stickare kan slänga sig ut i att sticka interiör. Bland mönstren finns nämligen både mönster som är lätta och överskådliga samt mönster som kräver lite erfarenhet och olika sticktekniker.

Med stickad interiör kan du sätta din personliga prägel på inredningen eller så kan du göra en vän glad med en snygg present. Du får också möjlighet för att leka med just de garnfärger som du älskar allra mest och därmed sätta lite färg på vardagen.

Behöver du ett mönster till en viss högtid?

Då har du också kommit helt rätt. Vi har nämligen stickmönster som är perfekt lämpade för speciella högtider, inklusive påsk, halloween och jul. Med dessa mönster kan du komma igång med snygg dekoration och pynt till den högtid som du står inför eller göra dina närmaste glada med fina presenter.

I utbudet hittar du både stickade jultröjor, snygga grytlappar, tomteluvor, sockor och olika former av pynt till exempelvis borddukningen.

Vi erbjuder också många snygga virkmönster till högtider och märkesdagar.

Hitta garnet och stickorna till ditt stickprojekt här

När du har hittat ett mönster du vill börja sticka med så framgår det av mönstret vilket garn som ska användas. Garnet kan du lätt hitta på vår hemsida. Vi erbjuder både kvaliteter av ull, bomull, mohair, merino och mycket mer. Här kan du se alla våra garntyper.

Hos Lindehobby hittar du också ett stort utbud av stickor. Så om du ska använda rundstickor, jumperstickor eller strumpstickor till ditt nästa stickprojekt så kommer du säkert att hitta dem hos oss. Alla våra stickor är i bra kvalitet och vi har olika material, tjocklekar och längder. Det finns alltså något för varje smak och stickbehov.

När du har hittat det rätta garnet och de rätta stickorna så kan du snabbt komma igång med stickandet. Alla våra stickmönster här på sidan är nämligen gratis och online och kan laddas ner direkt. Du klickar bara på det valda mönstret och trycker på den stora blå länken för att ladda ner mönstret gratis.