Robust merino som är praktisk i vardagen

Kan du kombinera den praktiska, den mjuka och den lätta lyxen när du stickar? Med rätt garn av merino kan du må bra. Merino kommer ursprungligen från merinofåget, både uppfödt i Australien och Nya Zeeland, men har spanska rötter. Ullen från Merino är känd över hela världen på grund av mjukhet och god kvalitet. Även om det är mjukt och kan vara lite sött, är Merino robustare än vad du någonsin skulle tro. Denna robusthet gör det enkelt att sticka i merino.

Det kännetecknas av dess mycket tjocka och kanske lite tunga trådar. Men å andra sidan är det också denna vikt som gör den så eftertraktad och smal och därför mycket lämplig för ett land som Danmark, där vintern kan sträcka sig i månader än planerat. Därför är det viktigt att ha läckra tröjor som är klädda och av god kvalitet, vilket varar länge.

-35%
Indhold: 100% Merino ull
26.00 SEK
40.00 SEK
Du sparar: 14.00 SEK
0 anmeldelser
-35%
Indhold: 100% Merino ull
26.00 SEK
40.00 SEK
Du sparar: 14.00 SEK
0 anmeldelser
-35%
Indhold: 50% Ull, 50% Bomull
26.00 SEK
40.00 SEK
Du sparar: 14.00 SEK
0 anmeldelser
-35%
Indhold: 100% Merino ull
26.00 SEK
40.00 SEK
Du sparar: 14.00 SEK
0 anmeldelser
-40%
455.00 SEK
760.00 SEK
Du sparar: 305.00 SEK
0 anmeldelser
-40%
955.00 SEK
1,600.00 SEK
Du sparar: 645.00 SEK
0 anmeldelser
-42%
795.00 SEK
1,360.00 SEK
Du sparar: 565.00 SEK
0 anmeldelser

Den varma filtullen

På grund av dess tjocklek och robusthet kan du ha sett mattor av Merinoull. Man kan kasta och glida mycket på merino utan att det tar mycket skada. Därför är det också uppenbart att använda denna typ av garn för läckra sovdukar till soffan efter fyraften eller att sticka sängkläder som kan användas som ett extra lager när det antingen blir för kallt att bara sova med duvet men inte tillräckligt kallt för att häll vintermiddagen.

Samtidigt gör merinos popularitet det lätt att hitta det i mycket olika storlekar av garnnycklar och inte minst i otroliga färger. Därför kan du designa en mjuk sängfilm efter exakt det mönstret och i de färger du föreställer bäst passar dina behov och stil.

Mjukt och robust samtidigt

Designet ger tjockleken på merino dig möjlighet att experimentera med många olika typer av tekniker. Det är särskilt uppenbart att experimentera med större tern och flera lager som nästan kan ge mattan intrycket av uppvärmning såväl som en tunn sommerdimma kunde ha gjort. Men genom att köpa rätt garnnyckel är det också möjligt att göra motsatsen. Till exempel kan du köpa garnnycklar som är tunna och lätta. På så sätt får du ett fint och extremt tunt skikt med till exempel stansade mönster som är trendiga för tröjor på snygga sommarkvällar.

Blandningen av att vara mjuk och robust gör det också ett populärt val för ett material som passar för mattor som mycket små barn och tumörer kan sova med. Merino ser till att barnet aldrig kommer att irritera att garnet kliar, och å andra sidan ska föräldrar och morföräldrar inte koncentrera sig på mattan för att skada tvätten och ha på sig. Merino är en tuff race och garnet är så tjockt det är också robust nog att stå emot vatten och tvätta.

 

 

Om oss

LindeHobby levererar hela Sverige med kvalitetsgarn och hobbyartiklar. Vi har ett brett utbud av populära märken med mer än 5000 artikelnummer. Vårt team strävar efter att ge dig bästa möjliga service och snabbaste leverans när som helst.  Se laget bakom LindeHobby här..

Hitta oss på