Alpaka - en naturlig lyx

Alpaca är en av världens mest exklusiva fibrer och användes tidigare endast av Inca erövringarna i Peru. Alpakahåren kommer från alpacka som lever högt uppe i Andesfjällen i Sydamerika. Djuren är relativt sällsynta och priset på råmaterialet är därför ganska högt. Alpaca har många oöverträffade slitage egenskaper som skiljer sig från vanlig ull. Alpaca är ca. tre gånger varmare än vanlig ull. Fibern är ett hål, det är hår och det andas så att det känns varmt när det är kallt och kallt när det är varmt.
Hexa är ett tjockt och gott sladdigt garn i 100% alpaca. Garnet är fint tjockt och supermjukt men samtidigt ljust och luftigt. Sticka på tjocka pinnar i storlek 6-8. Eftersom garnet är väldigt elastiskt är det en bra idé att göra stickprov.

Tunna Alpakka är grunden för Du Store Alpakas samling. Garnet är ett trådgarn i 100% alpaca och passar både maskinstick och handsticka. Tunn Alpakka är stickad på tunna pinnar och resultatet är lätta och luftiga kläder som passar både vardag och fest. Garnet kan kännas och är också lämpligt för tillbehör.

Som namnet antyder kläderna stickas i Faerytale äventyrliga lätta. Detta är ett borstat garn i 100% alpakka. Här kan du prova med stifttjocklekar från nummer 4½ till 9. Dessutom är det super att sticka dubbelt med de andra garnkvaliteterna.

Mirasol har en klassisk tjocklek, som har en stark tradition i Norge. Detta är garnet för bra slitage för både barn och vuxna. Namnet Mirasol kommer från en indisk tjej som bor i Andes. När du köper Mirasol, bidrar du till Mirasols framtida skola.

Spara upp till 30 %
Materiale_227: 100% Fineste alpaca
99.00 SEK
0 anmeldelser