Mayflower Elba

Innehåll: 68% alpacka, 32% polyamid

Vikt/Längd: 25 g = ca 250 m

Rekommenderade stickor: 3,5-4 mm

Stickfasthet: 10 cm = 22 maskor

Handtvätt / Torka plant / Ej torktumling

49.00 SEK
lager:

Mayflower Elba

Alpackaull är generellt sett mycket mjukare och varmare än fårunderull, vilket gör alpackagarn väldigt populärt. De fina fibrerna med isolerande luftfickor skapar ett varmt garn med hög andningsförmåga. Suri alpacka är den mjukaste alpackafibern och gör Elba till en extraordinär mjuk garnkvalitet. Garnet känns bekvämt både att arbeta med och att ha nära huden. Det är lätt och luftigt med en matt glans, och de mjuka alpackafibrerna skapar en vacker textur. Polyamid håller de fina fibrerna samman och ger hög hållbarhet utan att kompromissa med komforten.

Elba kan vara ett fantastiskt alternativ till Mayflower Super Kid Silk, eftersom Elba har ännu finare och mjukare fibrer. Du kan ersätta Super Kid Silk med Elba 1:1 och använda garnet till de många mönster och designer som är gjorda för det andra garnet. Kom dock alltid ihåg att göra en provlapp och tvätta den enligt anvisningarna innan du börjar ditt projekt.

Elba har en härligt lång längd, så du behöver inte många nystan för exempelvis en tröja. Garnet är fantastiskt för mjuka plagg som tröjor och koftor samt accessoarer som hattar, sjalar, osv. Med en enkel tråd av det tunna spetsgarnet blir projekt som sjalar och tunna blusar riktigt lätta och luftiga. Beroende på den densitet du vill ha kan du använda allt från 3-5 mm stickor. Om du vill ha mer volym kan du sticka eller virka med 2, 3 eller flera trådar av Elba samtidigt och ändå få ett lätt och luftigt resultat.

Copyright LindeHobby

Det finns inga recensioner här. Vi kommer gärna om du vill rapportera som den första.

Lägg recension: