DROPS Nepal

Innehåll: 65% Ull, 35% Alpacka

Garngrupp: C (16 - 19 masker) / 10 ply / aran / worsted

Vikt/längd: 50 g = ca. 75 meter

Rekommenderade stickor: 5 mm

Stickfasthet: 10 x 10 cm = 17 m x 22 v

Handtvätt, max 30°C / Torkas plant / Kan tovas
30.95 SEK
lager:
  • Köp 20 eller mer för att 29.95 SEK per styck.

DROPS Nepal

Ett perfekt vardagsgarn!
 

DROPS Nepal är ett underbart tjockt luxuöst garn spunnet av 35 % superfin alpaca och 65 % Peruvian Highland ull. Garnfibrerna är obehandlade, vilket innebär att de enbart har tvättats och inte utsatts för kemisk behandling innan färgning. Detta lyfter fram garnet naturliga egenskaper på bästa sätt och ger bättre form och textur.

Blandningen lyfter fram alpacans sidenmjuka yta, samtidigt som ullen bidrar till bättre form och stabilitet. Garnet är spunnet av 3 trådar vilket ger en spännande, rustik och vacker maskbild. DROPS Nepal är en lättstickad/virkad kvalitet som också passar utmärkt att tova. Plaggen får efter tovning en jämn och mjuk yta.

Hitta gratis mönster i DROPS Nepal här

DROPS Nepal har mixfärger, vilket innebär att ullen är producerad genom att färgerna kardas tillsammans innan garnet blir spunnet, vilket ger en fin mixeffekt.

Se alla gratis mönster i DROPS Nepal här

Made in Peru

11/11/2016

Otroligt mjukt och elastiskt; skönt att sticka med och det går snabbt. Fint och jämnt resultat att se på. Verkligen varmt; har stickat en poncho och den är superbra att hålla värmen med; man märker tydligt att det är ull. Kliar inte speciellt mycket; däremot skulle jag nog inte ha det som en tröja direkt mot huden - men poncho, väst, sjalar osv. där man kan ha något annat under.

25/05/2020

Jag har använt detta till ett par olika strumpor och gillar det. Rekommenderar dock att man använder stickor storlek 3 och kanske krymper de lite efteråt så de blir varma och sköna att gå på. Annars är de slittåliga och lätta att jobba med. Kommer ha dessa som go-to för sockgarn.

Lägg recension:
spacer